מתכון מהיר הכנה, מלא ירקות טעימים, ובגלל שהוא טעים גם כשהוא קר – מתאים בול לילדים שלא רוצים סנדוויץ' לבית הספר.
ונתחיל – בתמונה של המתכון:
מרכיבים
- חבילת אטריות שעועית (250 גרם)
- חצי כרוב בינוני
- 2 בצלים
- 2 גזרים
- 2 פלפלים אדומים או כתומים
- 2-3 בצלים ירוקים
- 1/2 חבילת נבטים
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 2 כפות גדושות דבש
- שמן זית
- שמן שומשום
- 3 שיני שום כתושות (או שום טרי קצוץ)
- 2 כפות רוטב מירין (לא חובה)
הוראות הכנה
- לאורך כל ההכנה משתמשים באש הגבוהה של הכיריים ובווק
- מרתיחים 3-4 כוסות מים, ומניחים בהם את אטריות השעועית למשך 10 דקות עש שמתרככות, ומסננים
- מחממים בווק את השמן ומטגנים את הבצל
- בזמן טיגון הבצל מקלפים את הגזר, חותכים דק ומוסיפים לטיגון
- אחרי הגזר מוסיפים שום כתוש, ג'ינג'ר ופלפלים חתוכים לרצועות
- אחרי 2-3 דקות טיגון נוספות מוסיפים את הכרוב והנבטים ואז את אטריות השעועיות והרטבים (סויה, דבש, מירין)
- מערבבים הכל יחד טוב עד לחלוקה שווה של הרוטב וצביעת האטריות
- מוסיפים בצל ירוק חתוך לרצועות של 3 ס"מ, מערבבים שוב ומגישים
בתיאבון!